Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Vatai Attilával a Pénzügyőr SE vezetőedzőjével

2015.07.27

sam_6951a.jpg

 

- Azt hiszem, hogy egy minden igényt kielégítő bajnokságon vagyunk túl. Sikerült visszavezetni a Pénzügyőr labdarúgócsapatát a harmadosztályba. Aranyérem, Budapest Kupa győzelem. 30 bajnoki meccsből 27 megnyerve, s 134 lőtt gólunkkal szemben ellenfeleink mindössze 11 alkalommal zörgették meg a hálónkat. Milyen emlékekkel búcsúzol a BLSZ I. osztálytól?

- Igazán szép évet zártunk, minden tekintetben látványos volt a fejlődés és tartalmas futballt játszva értük el céljainkat. A Budapest Bajnokságra úgy emlékezem, hogy az  egy eszköz volt ahhoz, hogy lerakjuk egy új közösség alapjait és az ezekre az alapokra történő folyamatos építkezéssel formáltuk a csapatot és szárnyaltunk a harmadosztályig. Úgy gondolom sokat adtunk Budapest amatőr futballjának, a Budapest Kupa döntőjére és számos bajnoki mérkőzésünkre nemcsak én, hanem a játékosaim és a szurkolók is még sokáig emlékezni fognak.    

   

sam_6875a.jpg

 

- Július eleje óta zajlik a felkészülés a bajnokságra. Az edzésekre kilátogatva megtapasztaltam, hogy a srácok nagyon kemény munkát végeztek. Emellett túl vagyunk 5 felkészülési mérkőzésen is, melyek mindegyikén komoly játékerőt képviselő csapat volt az ellenfél. Milyen állapotban vannak a játékosok, s miként értékeled az edzőmeccseken látottakat?

- A kemény fizikai munka mindig is alapja volt a mindenkori felkészülésünknek, miért is lenne ez másként éppen akkor, amikor egy olyan harmadosztályban fogunk futballozni, ahol első ránézésre nincs gyenge csapat! Mindenki tette a dolgát és ki munka mellett, ki a nyári szünetét a pályán töltő egyetemistaként dolgozott keményen. Az edzőmeccseken láthattuk erényeinket ugyanúgy, mint a hibáinkat, tanulságos 90 perceken vagyunk túl, de ahogy a vereségek után sem szórtunk hamut a fejünkre, úgy a győzelmek után sem volt tűzijáték. Jó állapotban vagyunk, felkészülten és optimistán várjuk a bajnoki rajtot.       

- Folyamatosan hírt adtunk a játékoskeretben történt változásokról. Összefoglalnád ezt, s egyúttal bemutatnád a hozzánk érkező labdarúgókat?

- Lékai Soma és Rabatin Norbert a Vasasból érkezett, az előbbi kapus, utóbbi középpályás, mindkettőjükben komoly lehetőség van, rajtuk múlik, hogy mennyire élnek vele. Horváth Krisztián a jövő embere, belső védő posztra igazoltuk a Nyíregyháza U21-es csapatából. Feil Máté személyében olyan csatárt igazoltunk aki NB II-ben és NB III-ban is lőtt már gólt, gólokat. Az NB II-es Soroksárból érkezett a középpályánkra Lannert Bence és Kovács Dániel, rutinos, minőségi futballistákról van szó, akik azonnal beilleszkedtek és példamutatóan dolgoznak.  Mindannyian maximálisan beillenek a Pénzügyőr filozófiájába.    

- Néhány napja már ismerjük a sorsolást, de több csapat is viszonylag ismeretlen számomra az NB III Közép csoportjában. Mi a célkitűzés, milyen eredményre lehetünk képesek ebben a mezőnyben?

- Újoncként egyelőre szerényen csak  minimális célt tűztünk ki, ez pedig a biztos bent maradás és a csapatunkra jellemző értékek megmutatása. Nincs kétségem afelől, hogy ez sikerülni is fog, hosszútávon szeretnénk az NB III egyik meghatározó csapata lenni, ehhez az első év tapasztalatai, sikerei sokat adhatnak.  

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.