Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pénzügyőr edző Bernd Storck stábjában. Interjú Késedi Gáborral, a Pénzügyőr SE U-17 csapatának egyik edzőjével

2016.01.08

kesedi-2.jpg

Fotó: borsonline.hu

 

- Büszkék lehetünk rá, hogy egy Pénzügyőr edzőnek is része volt abban, hogy labdarúgó válogatottunk kijutott a jövő évi Eb-re. Sokat elárul munkádról, hogy Dárdai Pál után Bernd Storck is igényt tartott videó elemzéseidre. Szeretném, ha először is bemutatnád magad az olvasóknak. Játékosként mely együttesekben, és milyen poszton rúgtad a labdát? Hol folytattál tanulmányokat?

- Köszönöm a kedves szavakat. Több helyen is játszottam, szerettem a SZAC-ban, a Malévban, a III. KER. TVE-ben, és a Gázművekben is játszani. Még jelenleg is játszom az Aszód csapatában. Voltam szélsővédő, szélsőtámadó és belső középpályás is. Jelenleg belsővédő vagyok :) Öregen már csak ott férek el a csapatban... :) Tanulmányaim: SZTE kommunikáció médiainformatika szak és TE középfokú edzői, ezen felül elvegeztem a licenceket, ahol az „A” licence a legmagasabb képesítésem. 

- Edzőként mely együtteseknél dolgoztál, és milyen feladatokat láttál el?

- A Goldballnál, majd 10 évet a Vasasnál. Szerencsés vagyok, mert szinte mindegyik korosztállyal dolgoztam.  

- Miként lettél videó elemző, és hogyan kerültél a magyar válogatott stábjába? Milyen feladatkört ölel át a videó elemzés?

- A pontos megnevezés mérkőzéselemzés. Már a Vasasnál is folytattam mérkőzéselemzéseket a csapataimnál. Autodidakta módon tanultam egy csomó mindent, majd jött egy lehetőség és én elfogadtam a megkeresést. Az összes csapat mellett végzem az elemzéseket. Ellenfél feltérképezés, saját csapat utó és valós idejű elemzése, adatok begyűjtése es feldolgozása.  

 

kesedi.jpeg

 

- A nyolcadik helyen, ötvenszázalékos eredménnyel zártátok az őszi szezont. Mennyire vagy elégedett a csapatod játékával, teljesítményével?

- Elképesztően nehéz volt az őszi szezon. A nyári szünetben 12 labdarúgó távozott. Az idő szorításában alig tudtunk játékosokat igazolni a távozók helyére. Az egész félévet kb. 13 játékossal csináltuk végig, ráadásul a kapuban is mezőnyjátékos állt az összes mérkőzésen. A tények tudatában egyértelműen bravúr, hogy ennyi pontot gyűjtöttünk. Több meccsen is erő felett dolgoztak a srácok, de sajnos többször elmaradtak a valós tudásuktól. Ez a fajta kettősség végig jelen volt a teljesítményükben. Mentségükre legyen mondva, hogy szinte alig-alig volt cserelehetőségünk és sokszor sérülten és fél betegen kellett játszaniuk. 

- Milyen nehézségekkel, problémákkal kellett megküzdenetek, s miként látod a Pénzügyőr SE utánpótlásának helyzetét?

- Az előző válaszomban már kitértem sok mindenre. Egyértelműen szükség van egy központi edzőközpontra, hogy mindenki egy helyen tudjon dolgozni.  

- Hetente hányszor edzetek, s milyen az edzéslátogatottság?

- Heti 3 edzésünk van és ahhoz képest, hogy milyen kevesen vagyunk még nem is annyira vészes. :)  

-  Vannak-e a srácok között olyanok, akikből egyszer NB3-as, vagy netán magasabb szinten játszó labdarúgó lehet?

- Vannak jó alapképességgel rendelkező labdarúgóink, de jósolgatásokba inkább nem bocsátkoznék. 

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.