Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rajkó Zoltánnal az aranyérmes Női csapatról beszélgettünk

2013.06.24

 

rajko-zoltan-palyaedzo.jpg

Fotó: Szabó Topi

 

- 26 mérkőzésen 25 győzelem, 1 döntetlen, vereség nélkül. 174 rúgott, s mindössze 14 kapott gól. A második helyezett hevesieket sima 4-0-ával küldtétek haza. Ezek után meg sem kérdezem, hogy elégedett vagy-e csapattal, mert ezt a teljesítményt nehéz felülmúlni.

Összességében elégedettek vagyunk Laczkó Róbert vezetőedző kollégámmal, barátommal együtt hiszen ezt a teljesítményt bárki, bárhol elfogadná és megsüvegelné. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Pest megye szervezésében most először indult ilyen jellegű bajnokság és sok csapat most indult el azon az úton, melyen mi már ötödik éve járunk.

- Szeretném, ha röviden bemutatnád a játékosokat, s a szakmai stábot!

A szakmai stábbal kezdeném. Laczkó Róbert vezeti a csapatot minden mérkőzésen. Amikor időm engedi és a bajnoki nem ütközik a felnőtt fiú csapat meccsével, akkor általában én is a kispadon foglalok helyet. A felkészülési időszakban voltak edzéseink is, amelyeken Simon Péter egykori ferencvárosi futballista és Illés Bálint segített a felkészülésben.

A játékosok bemutatása nem egyszerű feladat, mivel 25-ös keretünk van, így egy rövid bemutatás is oldalakat venne igénybe. Inkább csak az új játékosokat mutatnám be.
Hurton Zsuzsanna és Blahó Rozália személyében két kapus érkezett Klencs Klaudia mellé. Kettőjük közül Zsuzsa szerepelt többször, neki nagy tervei vannak és tesz is érte, hogy ezek az álmok valóra váljanak.
Bozsik Nikolett és Ferenczi Anna futsalosként érkeztek hozzánk, míg Bajcsy Krisztina és Telkes Mária a TF hallgatói, akik imádnak focizni. Détári Dorina a megszűnt Monorierdő csapatától érkezett télen a dorogi nagypályás focit ¾ pályás játékra cserélő Németh Nórával.
Két visszatérőről is be tudok számolni. Kalocsai Klára ősztől, míg Matisz Bettina a tavasz közepétől játszik újra nálunk. Klári sajnos súlyos sérülést szenvedett, így csak a szezon elején lépett pályára.

 

noi-csapat-001.jpg

Fotó: Szécsi József. A fénykép 2012 nyarán készült.

 

- A lányok közül kik nyújtották a legjobb teljesítményt a bajnoki év folyamán?

Voltak kiemelkedő teljesítmények, azonban az egész CSAPATOT emelném ki, mert mindenki tett azért, hogy ilyen eredményesek tudjunk lenni. Ha valaki megnézi a góllövőlistát láthatja, hogy milyen sok játékos szerzett sok gólt, ami a játékosok erejét mutatja. A legkevesebb kapott gól pedig arra mutat, hogy a kapusunk előtt kiváló védelem tette a dolgát.

- A világban egyre népszerűbb a női foci, mely nemcsak a hölgyek szépsége miatt, egyre látványosabbá vált. Tervezitek-e utánpótláscsapatok indítását is?

Mostanában újra azt hallani, hogy Magyarországon fel akarják emelni a női focit abból a posványból, amibe süllyedt, pont azért mert a világban egyre népszerűbb. Nekünk ezt az egy csapatot sem könnyű összetartani, mert a sikerek és a 25 fős keret ellenére volt olyan meccs, ahová mindössze 10 játékossal utaztunk, mert a többiek nem értek rá különböző indokok miatt. Egy utánpótlás csapat beindítása több időt és energiát igényel, mint amennyire jelenleg kapacitásunk van.

 

pse-noi-csapat-2013.04.ho.jpg

A fénykép 2013 tavaszán készült

 

- Ezek után milyen célt lehet kitűzni a következő szezonra? 100 százalékos bajnoki cím, netán átnyergeltek 3/4-ed pályáról nagypályára, vagy van más alternatíva? Úgy tűnik, hogy ezt a csoportot már kinőttétek.

Már az előző szezonban is lett volna lehetőségünk nagypályán elindulni, azonban úgy gondoltuk, hogy nyűglődés lenne részünkről. A csapat nincs felkészülve erre. Az minimum heti két edzést igényelt volna, amire a lányok nagy részének nincs igénye. 3-4 játékosnak pedig értelmetlen edzést tartani, amikor nagypályás fociról beszélünk.
A következő év célja, hogy megközelítsük az idei év teljesítményét, ami nagyon nehéz feladat. A tavaszi szezon megmutatta, hogy a csapatok folyamatosan fejlődnek, mivel rendszeresen edzenek, így az idő múlásával egyre nehezebb lesz minden csapat ellen a győzelem. Remek példa erre a Tápiószecső csapata, akik egy gyengébb őszt követően sok munkával a tavaszi tabella harmadik helyén végeztek.
Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek a támogató munkáját. Bodoki Józsefnek, aki a technikai ügyeinket intézte, valamint Rotyis Sándornak, aki minden hazai mérkőzésünkre a lehető legjobb pályát készítette elő.


Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.