Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi rajt előtti interjú Vatai Attilával

 

vatai-attila-vezetoedzo.jpg

Fotó: Szabó István (Topi)


- Néhány nap múlva elkezdődik a tavaszi szezon. Miként értékeled a felkészülést, milyen erőállapotban, formában vannak a játékosok?
- Rendezett körülmények között tudtunk készülni és jelenleg az időszaknak megfelelő állapotban van a keret nagy része. Az új fiúk a csapatkeresés fázisából érkeztek közösségünkbe, nekik még kell egy kis idő, hogy felvegyék a ritmust és megismerjék társaikat.
- Már lezárult az átigazolási időszak, a középpályás- és támadósorba érkeztek új játékosok. Szeretném, ha bemutatnád őket!
- Havrán Gergelyt, azt gondolom, hogy nem kell bemutatni, hiszen a Pénzügyőrből 2010-ben igazolt Érdre a későbbi bajnokcsapatba, rutinos és erőszakos csatár. Máté Miklós mindössze 20 éves, de rendelkezik harmadosztályú tapasztalattal és gólokkal is, a Pilisvörösvár és a Dorog csapataiban is szerepelt, egyébként Vasas nevelés. Jó fizikumú, bal lábas támadó. Tóth Gergely az MTK nevelése, ott profi szerződéssel rendelkezett, ifjúsági évei után kölcsönadták az NB III-as Dunakeszi Vasutasnak ahol 13 alkalommal lépett pályára. Legutóbb Vácon edzett, de az ismert jogi problémák miatt nem tudták leigazolni, ezért vezetőedzőjük a volt Pénzügyőr játékos Mózner János jó szívvel ajánlotta nekünk. Labda biztos, jól passzoló védekező középpályásról van szó. Patakfalvi Balázs irányító középpályás, korábban megfordult a Szolnok, Szigetszentmiklós és a Diósd csapataiban, Ausztriából tért haza, a játék szervezésében várunk tőle sokat. Schuster Roland visszatér hozzánk Újlengyelből, munkahelyi elfoglaltságai miatt egyelőre kétséges, hogy milyen körülmények között kapcsolódik be a közös munkába, de velünk akar lenni és segíteni, ha szükséges. Az ifjúsági csapat játékosai közül Kayali Viktort figyeljük, velünk készül. Gyorsasága kiemelkedő, az elkövetkező hetekben meglátjuk, hogy kaphat-e szerepet már most a felnőttek között.
- Sok csapattal ellentétben, egyáltalán nem reménytelen a helyzetetek, ragyogó őszt produkáltatok, s elérhetőnek tűnik legalább az 5. hely megszerzése, de ehhez ismét erőn felül kell teljesítenetek. Mi az, ami kulcsfontosságú lehet ahhoz, hogy sikerüljön elérni az áhított célt?
- Bravúrok kellenek a minőségi csapatok ellen és a papíron kötelezőnek tűnő mérkőzéseken sem hibázhatunk sokat. Kulcsfontosságú, hogy a mérkőzéseken feszegessük teljesítőképességünk határait, a hétköznapokban pedig végig egymás iránti felelősséggel, az akarat és az összefogás jegyében dolgozzon mindenki egyetlen szent cél, a bent maradás érdekében.

Szécsi József
 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.