Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Utánpótlás bázist épít a Pénzügyőr. Interjú dr. Demeter Tamással

2014.02.28

 

 

pse-cimer.jpg-.jpgeotvos-se-cimer.png  

 

Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani, hogy az Eötvös SE, mely utánpótlás neveléssel foglalkozik, beolvadt a Pénzügyőr SE-be. Elmondanád az ügy részleteit?

Inkább úgy fogalmaznék, hogy egyesítettük erőinket a labdarúgás javára. Közösen végre felépíthetjük azt az utánpótlás bázist, amelyre régóta vár a Pénzügyőr SE. A részletekről annyit, hogy az U-19 csapat átigazolt a PSE-be, így a bajnokságtól is visszalépett az Eötvös SE, amelynek helyén versenyen kívül a Pénzügyőr SE indít egy második csapatot, annak érdekében, hogy valamennyi játékosunk versenyezhessen. AZ U-16, illetve a Bozsik korosztályok pedig júniusig Eötvös-Pénzügyőr néven folytatják, amikor is átigazolnak végleg a Pénzügyőr SE-be.

Ezzel együtt a szakember gárda is bővült, hiszen három fő érkezett az Eötvös SE-től. Nyúl László a továbbiakban az utánpótláscsapatok vezetője, koordinátora lesz, és jelentős toborzó munkára is számítunk tőle. Németh Erika az intézői, technikai és gazdasági feladatokat fogja vinni, illetve Kovács Jánost edzőként foglalkoztatjuk és a toborzásban is számítunk a tapasztalataira.

Nagy fogásnak tartom Lippai József „leigazolását”, aki kapusedző, korábban két utánpótlás akadémián és magyar válogatott csapatoknál, illetve a kapusedzők képzésében dolgozott. Vele a kapusaink sokat fejlődhetnek, és szeretnénk az egyesület bázisán egy kapusiskolát is kiépíteni.

Összesen hány játékos került át hozzánk, s mely korosztályokban rendelkezünk majd csapattal? Hol fog edzeni ez a rengeteg sportoló, s melyik sportlétesítményben játsszák majd mérkőzéseiket?

Tulajdonképpen az Eötvös SE valamennyi játékosa (110 fő) hozzánk került, de a bajnokságokat végig kell játszani, ezért van az Eötvös-Pénzügyőr konstrukció. Ezzel együtt valamennyi csapatot mi működtetjük, és valamennyi csapat részére beszerzés alatt vannak a mérkőzésszerelések, amivel azt az álmunkat is megvalósítjuk, hogy egyforma arculattal lép pályára rövidesen minden csapatunk.

A csapatok számában átfogó változás a nyártól áll majd be, akkora kell majd kialakítani az utánpótlás struktúráját. A tervek szerint két csapatot (U-21, U-17) az MLSZ bajnokságba, és hármat (U-19, U-16, U-14) a BLSZ bajnokságba neveznénk. Három helyszínen lennének Bozsik korosztályok (U-13, U-11, U-9, U-7), a Csatorna pályán, a Postás pályán és a Kőér utcai sporttelepen.

Már villanyfényt kapott a Pasaréti úti pálya, s további fejlesztésekre is sor kerül majd. Melyek ezek, s mikorra várhatóak?

Még az idén megújulnak a Kőér utcai sporttelepen a labdarúgó öltözők, és egy új szerkezetű pálya létesül Pasaréten is, vízelvezető- és öntöző rendszerrel, illetve új gyepszőnyeggel.

Benyújtásra került a sporttelep felújítási programban a Pasaréti labdarúgó és játékvezetői öltözők felújítása.

Tervezzük a Csatorna pálya edzés szintű világításának kiépítését is.

U-17 csapatunk a tél folyamán edzőtáborban készülhetett, s külföldi csapatokkal is összemérhette erejét. Várható ennek a folytatása, s tervezed-e ezt más korosztályok számára is bevezetni?

Már korábban is jeleztem, hogy egyfajta kísérleti programot valósítunk meg az U-17 csapatnál, ennek volt része a hévízi összetartás, a lejátszott két ausztriai, illetve szlovákiai edzőmérkőzés. Más korosztályok számára is elérhető lesz, mert már az, ugyanis Szlovákiába az U-19 csapat is utazott, így kettős edzőmérkőzés volt.

Az osztrák akadémiai csapatok jó erőfelmérést jelentettek, a terveim szerint visszahívjuk őket egy-egy mérkőzésre, aztán meglátjuk, hogy milyen kapcsolat alakulhat ki az egyesületek között.

A többi utánpótláscsapatnál (U-14-21) már a nyári balatoni edzőtáborozást készítjük elő, készülnek a pénzügyi számítások, tervezzük, hogy melyik csapat mikor tud utazni, és hány napot tud készülni az edzőtáborban.

Ha ilyen feltételek között készülhetnek labdarúgóink, akkor számítani lehet arra, hogy egyre többen akarnak majd nálunk focizni, s a kiválasztódás után fokozatosan erősödhetnek csapataink is. Profitálhat ebből az első csapatunk is?

Az első számú cél az, hogy az első csapatunk számára neveljük a játékosokat. Akkor sem leszünk boldogtalanok, ha magasabb osztályba is eljutnak az általunk nevelt játékosok, és akkor sem, ha majd más csapatoknál, esetleg alacsonyabb osztályokban folytatják a labdarúgást. Ha 5 éves kortól 21 éves korig rendszeresen sportolnak nálunk a gyermekek, akkor a legfőbb célt elérjük, azaz a társadalom számára egészséges, jó fizikai állapotú, labdarúgást szerető embereket nevelünk.

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.