Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VARGA-SEBESTYÉN BENJÁMIN

2018.03.06

 

Közbeszólt az időjárás, egy héttel eltolódott a bajnoki nyitány. Csapatunk bal oldali védőjével, a régóta PSE-ben futballozó Varga-Sebestyén Benjáminnal beszélgettünk erről, a csapatról és a téli felkészülésről.

- Az időjárás közbeszólt, elmaradt az Érd elleni bajnoki mérkőzés. Mennyire befolyásolja ez a csapat felkészülését és állapotát?
- Igen, sajnos elmaradt a mérkőzés, ugyanis minden erőfeszítésünk ellenére is a Pasaréti pályát nem tudtuk letakarítani. Hosszú, ám nagyon jól sikerült felkészülésen vagyunk túl, így érthető, hogy már mindenki nagyon várta az Érd elleni szezonkezdetet. Télen érkezett Garami Zsolt erőnléti edző hozzánk, aki véleményem szerint nagyon sokat segített, hogy tökéletes erőnléti állapotban vághassunk neki a tavaszi félévnek. Egy edzőmeccsel próbáltuk nem megszakítani a gondosan felépített tervet, így már csak mentálisan kell a csapatnak tökéletes állapotba hoznia magát a Puskás Akadémia elleni mérkőzésre, és nem lehet kérdés, hogy elhozzuk a 3 pontot!

- A télen különböző okok miatt történtek változások a keretben és a szakmai stáb is bővült. Hogyan teltek a téli időszak edzései és mennyire tudtatok előrelépni a véleményed szerint?
- Ahogy már az előbb említettem Garami Zsolt „leigazolása” egy újabb lépcsőfok a távlati céljaink eléréséhez. A téli edzések szokás szerint a Vasas műfüves pályáin voltak, valamint a konditermi edzések is segítettek, hogy megfelelő erőnléti állapotban legyünk. Nagy hangsúlyt fektettünk a csapat taktikai fejlődésére, és úgy gondolom ebben mindenképpen előre léptünk, ami látható is lesz már az első fordulókban. Emellett a csapat is egyre jobban kezd összeérni, a csapategységek összhangja egyre nagyobb, és remélem ezek meghozzák a várt sikereket.

- Az őszi teljesítmény után milyen tavaszt vársz a csapattól és mivel lennél elégedett saját magaddal kapcsolatosan?
- Sajnos az ősz nem a legjobban sikerült. Többet vártunk magunktól eredményességben. Csapatszinten és úgy gondolom ezt mondhatom mindenkinek a nevében, hogy a lehető legtöbb mérkőzést szeretnénk megnyerni, és a tabella első felében akarunk végezni. Ha mentálisan mindenki össze tudja rakni magát az adott mérkőzésekre, akkor nem jelenthet gondot egy előkelő pozíció megszerzése. Mindemellett úgy érzem nem csak eredményes, hanem látványos futballt is fogunk játszani, ezzel örömet okozva szurkolóinknak is.

- Sok éve a Pénzügyőr csapatát erősíted és utánpótlásedzőként is dolgozol, ami már egy komoly kötődés Neked a klubhoz. Egész pályafutásodat zöld-fehérben képzeled el?
- Így igaz. A 2010-2011-es szezonban mutatkoztam be a felnőtt csapatban és azóta is ezt a remek közösséget erősítem. Mindig is közel álltak a szívemhez a gyermekek, szerettem/szeretek tanítani, oktatni, újat mutatni és nagyon könnyen megtalálom velük a közös hangot, ezért kötöttem össze a szenvedélyemmel, a labdarúgással a gyermeknevelést. Nyáron elindult egy új folyamat a klubnál, ami az eddigi amatőr modell helyett, egy sokkal profibb világot vetít előre. Varga Balázs személyében egy nagyon elhivatott, szakmailag nagyon jól felkészült edző került a klubhoz, aki a felnőtt csapat mellett az utánpótlás edzőknek is szakmai támogatást nyújt. Jelenleg egy évig szüneteltetem az edzősködést, ugyanis szeretném befejezni a mesterképzésemet az egyetemen, és minden erőmmel felnőtt csapatra szeretnék koncentrálni. Nyártól, ha minden a felvázolt tervek szerint alakul, akkor újra a Pénzügyőr kötelékében tudok edzőként is dolgozni és futballozni, ami igazából a legnagyobb öröm lenne számomra. Az utolsó kérdésre pedig a válaszom egy nagy igen. Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy majd egyszer úgy lépjek ki az öltöző ajtón, hogy soha többet nem térek vissza.