Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pénzügyőr SE - Vác Újbuda /2007. szeptember/

2008.11.21

Nem fogott a mágia a Pénzügyőrön

A II. kerületi csapat továbbjutott a Magyar Kupában a Verebes által vezényelt, tavaly még NB I-es Vác Újbuda ellen

 

A Tököl és a Kisbágyon legyőzése után az NB III Duna csoportjában szereplő Pénzügyőr a Magyar Kupa 3. körében az NB II-es Vác együttesét fogadta. A továbbjutáshoz a kiírás értelmében az alsóbb osztályú csapatnak elég volt a döntetlen is.

A mérkőzés megkezdése előtt a csapatok edzői nyilatkoztak.

- Mit vár a mai mérkőzéstől?

Verebes József: - A legerősebb csapattal állunk ki, nem pihentetünk senkit sem. Gólerősen szeretnénk játszani. Mindent megteszünk a továbbjutás érdekében.

- A hétvégén a Fradi ellen játszik a Vác, nem tart attól a mérkőzéstől?

Verebes József: - A Fradi egy nagy csapat volt vala, pillanatnyilag nem találja a helyét. Szerintem nagyon jó meccs lesz, de elképzelhető, hogy az a meccs sem lesz nehezebb, mint a mai.

 

 - Lehet esélyük egy másodosztályú csapat ellen?

Sólyom Ferenc: - Jó játékot várok, s ha ez csak egy tisztes vereségre elég, akkor talán azt is el tudom fogadni. Igazából mi nem a kupára készülünk, az ilyen kis csapatoknak, mint a Pénzügyőr, minden forduló jutalom. Tudjuk, hogy hol a helyünk, mi abszolút amatőrök vagyunk, a mai mérkőzésen is azért hiányzik egy  kezdő játékosunk, mert dolgozik.

- Mekkora hátrány, hogy nem játszhatnak a saját pályájukon?

Sólyom Ferenc: A két pálya között méretileg is különbség van, de már kezdjük megszokni, a lényeg, hogy lehet rajta futballozni.

 

Pénzügyőr SE – Vác Újbuda      2:2  (2:2) Sújtás utca, 200 néző.  Vezette: Erdős József

Pénzügyőr SE: Kocsis G. – Szikes P., Bősze A., Kiszely Cs., Dr. Vainer A. – Kovács B., Kerényi K., Kopcsa B., Dabasi K. – Törőcsik A., Patkó Gy.

Csere: Kovács B. helyett Szabados Cs. az 55., Kopcsa B. helyett Bíró P. a 65. és Törőcsik A. helyett Rajkó Zoltán a 85. percben.

Gólszerzők: Rusvay G.(11-esből) a 4.,Patkó Gy. 18., Vén G. a  36. és Kiszely Cs. a 38. percben.

Sárga lap: Törőcsik A. a 65. percben.

4. perc: Rusvay húzott el a jobboldalon és már a 16-oson belül közel az alapvonalnál járt, amikor Kerényi becsúszva próbált menteni, de a váci csatár mivel nem érte volna el a labdát átesett a becsúszó lábon. A játékvezető 11-est ítélt! Rusvay magabiztosan értékesítette a büntetőt.  0:1

18. perc: Kerényi indította Patkót, aki észrevette, hogy a kapus kint áll a kapujából és 40 méterről a hálóba talált. 1:1

36. perc: Egy kényszerítőzés után Vén 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.  1:2

38. perc: Kovács B. szögletét a magasra felugró Kiszely 7méterről fejelte a bal sarokba.  2:2

 

Nyilatkozatok a mérkőzés befejezése után:

 

 - A második félidő első tizenöt percében a Pénzügyőr fölé nőttek, de egyébként nem láttam nagy különbséget a két csapat között, nem volt érzékelhető az osztálykülönbség.

Verebes József:- Ön nem látott különbséget, én láttam, kilenc komoly helyzetünk volt a második félidőben. Valahogy kiszedte a kapus. Nagyon rossz volt a pálya talaja is.

 - Tehát úgy gondolja, hogy a két kapus közötti különbség döntött?

Verebes József: - Hát ezen a mérkőzésen igen.

 - Milyen terveik vannak a másodosztályban, ezzel a csapattal vissza lehet jutni az NB I-be?

Verebes József: - Ez az év arra fog elmenni, hogy megszervezzük a játékot, de már télen szeretném megerősíteni a csapatot, azért remélem, hogy hétvégén a Fradi ellen már kárpótoljuk szurkolóinkat a mai mérkőzésért.

 

 - Verebes mester dicsérte a teljesítményét, Ön hogy vélekedik?

Kocsis Gábor a Pénzügyőr kapusa: Nagyon sokszor szerencsém is volt, mert a csatárok belém rugdosták a labdát, de igazából a csapat küzdőszelleme döntött, mindenki nagyon akarta ezt a sikert.

 - Nem félt a meccs előtt, hiszen a Cegléd ellen hét gólt rúgott a Vác?

Kocsis Gábor: - Ezeken a mérkőzéseken lehet bizonyítani, azért focizik valaki, hogy ilyen meccseket játszhasson. Szeretnénk minél tovább eljutni a kupában.

 

 - Hogyan értékeli a mérkőzést?

Sólyom Ferenc a Pénzügyőr edzője: A Vácnak lényegesen több helyzete volt, de szerencsére a kapusunk nagyon jó napot fogott ki, azt gondolom, hogy a mérkőzés nagy részében abszolút egyenrangú ellenfelei voltunk a Vácnak. A lelkesedésünknek köszönhető a továbbjutás.

- Melyik csapatot szeretnék kapni a Magyar Kupa következő körében?

Sólyom Ferenc: - Azt gondolom, hogy a Vác sem volt könnyű ellenfél, de már innen kezdve biztos, hogy magasabb osztálybeli csapatot kapunk. Olyan ellenfelet szeretnénk, amely a közönséget is vonzza, hogy a csapat kasszájába egy kis pénz kerüljön.

                                           Iváncsik Edda és Szécsi József

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.